/ 18 Jul

Stijlkenmerken van rockabilly mode

Rockabilly mode is een subcultuur die zijn oorsprong vindt in de jaren 50 en combineert elementen van rock-'n-roll, country en vintage mode. Het is een stijl die bekend staat om zijn retro-invloeden, opvallende prints en kenmerkende silhouetten.

Retro-invloeden en vintage esthetiek

Een van de belangrijkste kenmerken van rockabilly mode is de retro-invloed en de hang naar vintage esthetiek. Denk aan polkadots, kersenprints, vichyruitjes en gestreepte patronen. Retro jurken, wijde rokken, strakke jeans en cropped tops zijn populair binnen deze stijl.

Opvallende prints en kleuren

Rockabilly mode staat bekend om zijn opvallende prints en kleuren. Naast de klassieke polkadots en ruitpatronen, worden vaak felle kleuren gebruikt, zoals rood, blauw, geel en groen. Deze opvallende prints en kleuren dragen bij aan de vrolijke en energieke uitstraling van de rockabilly stijl.

Kenmerkende silhouetten

De silhouetten binnen rockabilly mode zijn vaak flatterend en vrouwelijk. Denk aan nauwsluitende tops met sweetheart halslijnen, wijde swingjurken met petticoats voor extra volume, en aansluitende pencil skirts die de taille benadrukken. Deze silhouetten benadrukken de vrouwelijke vormen en zorgen voor een elegante uitstraling.

Accessoires en hairstyling

Bij rockabilly mode horen ook bijpassende accessoires en hairstyling. Denk aan haarbanden, bandana's, grote strikken, rode lippenstift en winged eyeliner. Deze details dragen bij aan de vintage sfeer en maken de rockabilly look compleet.

Conclusion

Rockabilly mode is een stijl die teruggrijpt naar de retro-esthetiek van de jaren 50. Met zijn opvallende prints, vintage silhouetten en kenmerkende accessoires creëert rockabilly mode een unieke en gedurfde uitstraling. Het is een stijl die niet bang is om op te vallen en een eerbetoon brengt aan de tijdloze charme van de rock-'n-roll. Of je nu kiest voor een flatterende swingjurk met petticoat, een strakke jeans met een polkadot top, of een opvallende haaraccessoire, rockabilly mode is een stijl die vintage en rebel combineert op een manier die tijdloos blijft.

Copyright © 2023 Alle rechten voorbehouden | Rafamode.nl